stocznia_08.jpg stocznia_10.jpg stocznia_07.jpg Port2.jpg DSC_8575-baner.jpg Port - foto z filmu 2a.jpg DSC_8195-baner.jpg

SeaQual – Bezpieczeństwo i jakość żywności pochodzenia morskiego
w aspekcie zagrożeń zoonotycznych i toksykologicznych: ocena ryzyka, monitoring i przeciwdziałanie

 

 

POŁÓW I PRODUKCJA

 Połowy i przetwórstwo ryb stanowią najważniejszy obszar działalności Spółki.

Firma Szkuner” jest armatorem pięciu kutrów rybackich typu B-280 i B-410. Podstawowe gatunki poławiane przez flotę to: szproty, śledzie i dorsze.

Na terenie portu znajduje się zakład produkcyjny, co znacznie skraca czas od złowienia ryb do ich zagospodarowania po rozładunku. Złowione ryby transportowane są do chłodni a następnie przetwarzane na liniach produkcyjnych.

Działalność przetwórcza obejmuje szeroki asortyment produktów zarówno świeżych jak i mrożonych.

Głównymi odbiorcami są podmioty działające na rynku lokalnym, hurtownie, zakłady przetwórcze prowadzące dalszą obróbkę. Produkty rybne eksportowane są również do wielu krajów europejskich.

W ofercie „Szkuner” znajdują się m.in.:
  • produkty rybne świeże (całe, patroszone i filety),
  • produkty rybne mrożone (IQF, bloki, shatterpack)
  • usługowa obróbka i mrożenie różnych gatunków , 
  • przechowywanie towaru w chłodniach składowych
  • mycie i składowanie opakowań
  • produkcja i sprzedaż lodu do schładzania ryb
  • naprawa sieci rybackich

 

 

 

 

Usługi mrożenia i przechowywania zamrażalniczego świeżego surowca odbywają się z największą dbałością o jakość, z zastosowaniem zmodernizowanej instalacji chłodniczej i zoptymalizowanej metody mrożenia. Modernizacja miała miejsce w ramach uczestnictwa w projekcie:               

                                    


Seaqual - Bezpieczeństwo i jakość żywności pochodzenia morskiego w aspekcie zagrożeń zoonotycznych i toksykologicznych: ocena ryzyka, monitoring i przeciwdziałanie.

 

 

 

W celu zapewnienia wysokiej jakości wyrobów i usług Spółka „Szkuner” posiada System Zarządzania Organizacji, który został zatwierdzony przez Alcunus ISOQAR, jako zgodny z normą FOOD SAEFTY SYSTEMS CERTYFICATIONS 22000 Certyfication Scheme zawierającą wymagania ISO 22000:2005, ISO/TS 22002-1:2009 i dodatkowe wymagania FSSC 22000

Przeprowadzono certyfikację w zakresie przetwórstwa ryb świeżych (całych, patroszonych i filetów) pakowanych w skrzynki plastikowe i styroboxy oraz ryb mrożonych (całych, patroszonych i filetów)  IQF, bloki, shatterpack zgodnie z Kodem Kategorii CI ISO/TS 22003:2013

 

ALL CONTENT COPYRIGHT © 2015 “"STUDIO H”. ALL RIGHTS RESERVED
REPRODUCTION OR REDISTRIBUTION WITHOUT PERMISSION IS STRICTLY FORBIDDEN