SeaQual – Bezpieczeństwo i jakość żywności pochodzenia morskiego
w aspekcie zagrożeń zoonotycznych i toksykologicznych: ocena ryzyka, monitoring i przeciwdziałanie
POŁÓW I PRODUKCJA
Połowy i przetwórstwo ryb stanowią najważniejszy obszar działalności Spółki. Firma Szkuner” jest armatorem pięciu kutrów rybackich typu B-280 i B-410. Podstawowe gatunki poławiane przez flotę to: szproty, śledzie i dorsze. |
|
Działalność przetwórcza obejmuje szeroki asortyment produktów zarówno świeżych jak i mrożonych. Głównymi odbiorcami są podmioty działające na rynku lokalnym, hurtownie, zakłady przetwórcze prowadzące dalszą obróbkę. Produkty rybne eksportowane są również do wielu krajów europejskich. |
|
W ofercie „Szkuner” znajdują się m.in.:
Usługi mrożenia i przechowywania zamrażalniczego świeżego surowca odbywają się z największą dbałością o jakość, z zastosowaniem zmodernizowanej instalacji chłodniczej i zoptymalizowanej metody mrożenia. Modernizacja miała miejsce w ramach uczestnictwa w projekcie:
Seaqual - Bezpieczeństwo i jakość żywności pochodzenia morskiego w aspekcie zagrożeń zoonotycznych i toksykologicznych: ocena ryzyka, monitoring i przeciwdziałanie.
|
|
W celu zapewnienia wysokiej jakości wyrobów i usług Spółka „Szkuner” posiada System Zarządzania Organizacji, który został zatwierdzony przez Alcunus ISOQAR, jako zgodny z normą FOOD SAEFTY SYSTEMS CERTYFICATIONS 22000 Certyfication Scheme zawierającą wymagania ISO 22000:2005, ISO/TS 22002-1:2009 i dodatkowe wymagania FSSC 22000 Przeprowadzono certyfikację w zakresie przetwórstwa ryb świeżych (całych, patroszonych i filetów) pakowanych w skrzynki plastikowe i styroboxy oraz ryb mrożonych (całych, patroszonych i filetów) IQF, bloki, shatterpack zgodnie z Kodem Kategorii CI ISO/TS 22003:2013 |
ALL CONTENT COPYRIGHT © 2015 “"STUDIO H”. ALL RIGHTS RESERVED
REPRODUCTION OR REDISTRIBUTION WITHOUT PERMISSION IS STRICTLY FORBIDDEN